Υλικά

1 χταπόδι καθαρισμένο

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

100 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσια

2 κρεμμύδια ξερά

1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

1/4 ποτηριού ξίδι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι. Το αφήνουμε για  λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις πιπεριές και τα μυρωδικά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρετ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. 

Πηγή:http://jenny.gr