Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

 

Η σημαντικότητα των στόχων στη Ζωή μας!

Ξεκινώντας κανείς να μιλήσει και να γράψει για επίτευξη στόχων και κατάκτηση υψηλής Αυτοεκτίμησης, δεν θα πρέπει να αμελήσει να αναφερθεί στη γνωστή Πυραμίδα  αναγκών του Abraham Harold Maslow (Αβραάμ Μάσλοου), Αμερικανού Ψυχολόγου, ο οποίος έμεινε γνωστός για τη Θεωρία ιεράρχησης των αναγκών.

Ο Maslow, λοιπόν, υποστήριζε ότι υπάρχουν πέντε επίπεδα αναγκών, από τα οποία εξαρτάται σχεδόν όλη η συμπεριφορά των ανθρώπων. Αυτά τα ταξινόμησε ιεραρχικά, από τα πιο βασικά και πρωτόγονα μέχρι τα πιο πολιτισμένα και ώριμα. Υπάρχει μία φυσική σειρά με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται καθεμιά από αυτές τις ανάγκες και επομένως, υποκινούνται από αυτές σε αύξουσα σειρά. 

1. Φυσιολογικές /βιολογικές ανάγκες : σε αυτές τις συγκαταλέγονται οι πλέον βασικές που είναι απαραίτητες για την επιβίωση.
2. Ανάγκες ασφάλειας : σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η ανάγκη για ασφάλεια και προστασία
3. Κοινωνικές ανάγκες/ανάγκες κοινωνικής αποδοχής : περιλαμβάνουν τις ανάγκες για την ικανοποίηση του αισθήματος του «ανήκειν», της αγάπης, της οικειότητας και της στοργής.
4.Ανάγκες Αυτοεκτίμησης : οι ανάγκες αυτοεκτίμησης περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που έχουν αντίκτυπο στην προσωπική μας αξία, την κοινωνική αναγνώριση και το αίσθημα της επιτυχίας.
5.Ανάγκες Αυτοπραγμάτωσης : είναι το υψηλότερο επίπεδο στην ιεράρχηση των αναγκών. Η αυτοπραγμάτωση οδηγεί στην αυτοαντίληψη σχετικά με τις προσωπικές δυνατότητες, την υψηλή προτεραιότητα που τίθεται στην προσωπική ανάπτυξη και την εκπλήρωση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μας. *

Στα δύο πρώτα επίπεδα της Πυραμίδας ιεράρχησης, οι ανάγκες μας εξαρτώνται  από τρίτα πρόσωπα, κυρίως τους γονείς μας. Από το επίπεδο των κοινωνικών αναγκών έως το υψηλότερο, αυτό της Αυτοπραγμάτωσης, η κάλυψη των αναγκών γίνεται περισσότερο προσωπική υπόθεση, μιας και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εμάς τους ίδιους.

Πώς, όμως, οι ανάγκες μας συνδέονται με  μικρούς ή μεγαλύτερους στόχους που χρειάζεται να τίθενται από εμάς;

Οι ανάγκες, μας δημιουργούν κίνητρα, τα οποία με τη σειρά τους μας βάζουν σε μια διαδικασία δράσης. Η δράση αυτή αποσκοπεί τελικά στην κάλυψη των αναγκών μας, μέσα από τη συνεχή προσπάθεια επίτευξης στόχων, οι οποίοι συμβάλλουν στην υψηλή Αυτοεκτίμηση και οδηγούν στην Αυτοπραγμάτωση. Υπάρχει, δηλαδή, μία κυκλική σχέση.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε να θέτουμε προσωπικούς ή/και ομαδικούς στόχους – προσαρμόζοντάς  τους κάθε φορά στην ηλικία και τη φάση  που βρισκόμαστε – τόσο   περισσότερο συμβάλλουμε στο χτίσιμο της υγιούς και συγκροτημένης προσωπικότητάς μας και στο «ξεδίπλωμα» των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μας.

Προκειμένου να καταφέρουμε να επιτύχουμε τους μικρούς ή μεγάλους στόχους που θέτουμε, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα, οι στόχοι αυτοί να έχουν πραγματικό νόημα και αξία για εμάς και όχι να υπηρετούν και εξυπηρετούν άλλους. Χρειάζεται να είναι συγκεκριμένοι, ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι. Όταν θέτουμε ένα μεγάλο στόχο, μπορούμε να τον επιμερίζουμε σε μικρότερους, ώστε η διαδρομή έως τον μεγαλύτερο να έχει ενδιάμεσες επιτυχίες ή αποτυχίες, στις οποίες μπορούν να γίνουν διορθωτικές ενέργειες.   

Ακόμη και αν απογοητευτούμε για λίγο από έναν ανεπιτυχή στόχο, η αναπτέρωση του ηθικού μας θα στηριχτεί στους προηγούμενους επιτυχημένους, μαθαίνοντας έτσι μέσα από τα λάθη μας.

Με την προσπάθεια επίτευξης στόχων γινόμαστε περισσότερο υπεύθυνα άτομα, αρκεί να μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες των δικών μας πράξεων σε άλλους. Αποκτάμε Αυτοσεβασμό και ανεβαίνει η στάθμη της Αυτοεκτίμησής μας. Γινόμαστε περισσότερο αυτόνομα και συναισθηματικά ελεύθερα άτομα, καθώς και πιο ώριμα και συγκροτημένα.

*Βιβλιογραφία :

 1. Βικιπαίδεια
 2. Socialpolicy.gr Η ιεράρχηση των ανθρωπίνων αναγκών κατά Maslow, Ανδρέας Ντούνης

Εν κατακλείδι θέτοντας στόχους και κυνηγώντας τους, δείχνουμε αγάπη στον εαυτό μας και τον φροντίζουμε ψυχικά, αισθανόμαστε πλήρεις, έχοντας λιγότερα συναισθηματικά ελλείμματα και ψυχολογικές ανασφάλειες και προστατευόμαστε από μία ζωή δίχως νόημα, που εύκολα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε κάθε λογής εξαρτήσεις και προβληματικά μονοπάτια.

Κουγιουμουτζάκη Μαρία

Κοινωνική Λειτουργός

Οικογενειακή θεραπεύτρια &

Εκπ. Ψυχοδραματίστρια

Νύφες και... κομμωτές!

Νύφη... θεσμός ιερός για κάθε κομμωτη η Κομμωτρια!Το λιγότερο λοιπόν που μπορεί να κάνει ένας κομμωτης- τρία είναι να δώσει το 100% της εμπειρίας του για να πραγματοποιήσει το όνειρό κάθε νύφης που εμπιστεύεται στα χέρια του την ωραιότερη μέρα της ζωής της. Κάθε γυναίκα είναι απαιτητική και επιδιώκει τη λεπτομέρεια καθώς όλα τα βλέμματα εκείνη τη μέρα θα είναι στραμμένα επάνω της. Σαφώς λοιπόν όλοι οι καλεσμένοι αλλά κυρίως ο γαμπρός θα πρέπει να μείνουν εντυπωσιασμένοι.
Τα τελευταία χρόνια οι πρωταγωνίστριες της βραδιάς, οι νύφες, ήθελαν τα μαλλιά τους πιο ελεύθερα και λιτά, χαλαρές μπούκλες, ακόμα και ίσια με κάποιο λουλούδι ή στεφάνι. Σιγά σιγά όμως επιθυμούν τα πιο περίτεχνα χτένισματα αλλά με την αίσθηση της χαλαρότητας ώστε να βγάζουν ένα φυσικό αλλά συνάμα ντελικατο αποτέλεσμα. Το κύριοτερο που θα πρέπει να προσέξει ένας hair stylist είναι τονίσει τα σημεία ατου της κάθε κοπέλας αλλά να είναι και σε θέση να κρύψει τυχόν ατέλειες. Αν τα πετύχει όλα αυτα, η... νύφη του, θα είναι κ η διαφήμιση του. Πόσο μάλλον εδώ στην Κρήτη που οι καλεσμένοι πολλές φορές ξεπερνούν τους 1000...


Γράφει η Ζέτα Θεοδωράκη , κομμώτρια

Παιδιά και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Διαδίκτυο  η πλέον πιο διαδεδομένη λέξη τον αιώνα που διανύουμε. Είναι ένας καταπληκτικός κόσμος μάθησης, ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών , επικοινωνίας και διασκέδασης.  Έχει κατακλείσει πλέον τις ζωές μας και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας ,της βόλτας μας ,των δραστηριοτήτων μας ενώ καλύπτει όλα τα κομμάτια επαγγελματικής ,προσωπικής κοινωνικής Ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Μοιάζει σαν απαραίτητο στοιχείο της ύπαρξης μας που χωρίς αυτό δυστυχώς δεν μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να λειτουργήσει ,να δραστηριοποιηθεί και να ανταπεξέλθει σε μία κοινωνία ‘’εικόνας’’ ,φιλοδοξιών , αθέμιτου ανταγωνισμού και συνεχόμενων απρόβλεπτων μεταβολών. Είναι ένας χώρος που προσφέρει στο παιδί ή στον έφηβο την ευκαιρία να αντλήσει πλήθος αξιόπιστων πληροφοριών , να αναπτύξει νέες φιλίες, να ενσαρκώσει πολλαπλούς ρόλους και χαρακτήρες μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.

Δεν παύει όμως να είναι και ένας απρόσωπος κόσμος όπου οι κίνδυνοι ελλοχεύουν διαρκώς και ερωτήματα γονέων όπως Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν καθημερινά τα παιδιά στο διαδίκτυο; ή Πώς μπορούν οι γονείς να ελέγχουν ποιες σελίδες επισκέπτονται; Ή Από ποια ηλικία θα πρέπει να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης; ή Πώς μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν τι βλέπουν και τι αναζητήσεις πραγματοποιούν τα παιδιά τους στοΊντερνετ; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους γονείς .

Ωστόσο η χρήση του διαδίκτυο ελλοχεύει διάφορους κίνδυνους αφού το παιδί μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορα άτομα , τα οποία μπορούν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία τους και να εκμεταλλευτούν την παιδική του αφέλεια και περιέργεια. Η φύση είναι ιδιαίτερα ελκυστική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πολύωρη απασχόληση μαζί του. Αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται αθώο ,όταν όμως ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια μπορούμε να μιλήσουμε για εθισμό από αυτό. Η επίμονη ενασχόληση με τον υπολογιστή μπορεί να υποδηλώνει ότι το παιδί βιώνει έντονη ανάγκη για απόσυρση, για αποφυγή διαπροσωπικών επαφών , και αναζήτησης νοήματος μέσω επαφής με την τεχνητή πραγματικότητα. Οι παράγοντες οι οποίοι συνδέονται με την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου και του υπολογιστή γενικότερα είναι ποικίλοι και οδηγούν στην εξάρτηση, στην υιοθέτηση επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολείο ,οδηγούν στην εγκληματικότητα και στην παχυσαρκία .

Πριν καταγράψουμε τι μπορούν οι γονείς να κάνουν έτσι ώστε να διαχειριστούν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους από αυτόν τον επικίνδυνο και τόσο απρόσωπο κόσμο ας δούμε τους κινδύνους που εκθέτονται τα παιδιά σε ένα αν μη τι άλλο κέντρο πληροφοριών που τελικά είναι αρκετά επικίνδυνο.

 • Privacy (μυστικότητα ) : τα παιδιά μπορεί να εμπιστευτούν το διαδίκτυο με τελικό αποτέλεσμα να απαντούν και να δίνουν προσωπικά τους στοιχεία χωρίς να γνωρίζουν
 • Ανάρμοστο περιεχόμενο: τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε υλικό που είναι ανάρμοστο και μπορεί να περιλαμβάνει πορνογραφία, διαφημιστικό υλικό, βία, εχθρότητα και εξτρεμιστικές ομάδες.
 • Ηλεκτρονικό έγκλημα τα παιδιά μπορεί να εμπλακούν σε παράνομες online ενέργειες. Συνήθως δεν γνωρίζουν τα νομικά, ηθικά και δεοντολογικά θέματα.
 • Identity theft (κλοπή ταυτότητας ): κάποιο άλλο άτομο μπορεί να κλέψει την ταυτότητα ενός παιδιού και να εκτελέσει παράνομες online δραστηριότητες.
 • Ψυχολογικά προβλήματα: τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στο Internet και να αποκτήσουν προβλήματα όσο αφορά την κοινωνικότητά τους με άλλους ανθρώπους είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι.
  Αυτοί είναι κάποιοι από τους κινδύνους που μπορεί ένα παιδί να αντιμετωπίσει όταν ασχοληθεί με το διαδίκτυο.

 Έτσι λοιπόν οι γονείς μπορούν να εφαρμόσουν με ψυχραιμία τα κάτωθι :

 1. Ως γονείς θέτουμε όρια στην ενασχόληση του παιδιού μας με το διαδίκτυο και το ενημερώνουμε πόση ώρα θα μπορεί να ασχοληθεί με παιχνίδια ή με τις πληροφορίες
 2. Ως γονείς μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί με το παιδί την ώρα που αφιερώνει χρόνο στο διαδίκτυο και να μην το αφήνουμε μόνο του
 3. Ως γονείς μπορούμε να βάλουμε ειδικά φίλτρα στους υπολογιστές του σπιτιού έτσι ώστε να μην μπορεί το παιδί να συνδεθεί σε ιστοσελίδες που θα του κάνουν κακό.
 4. Ως γονείς μπορούμε να περνάμε περισσότερο παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά να τους προσφέρουμε συναισθηματική κάλυψη που δυστυχώς απουσιάζει από τις μέρες μας έτσι ώστε να μην το ωθούμε να ασχοληθεί με αυτό το μέσον για να νιώσει πληρότητα και αποδοχή. Η ποιοτική σχέση με γονείς βοηθάει συγκλονιστικά για την αποφυγή του φαινομένου εξάρτησης των σύγχρονων παιδιών από το διαδίκτυο
 5. Ως γονείς να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να εμπλέκονται σε εναλλακτικές δραστηριότητες όπως αθλητισμός .

Το Ίντερνετ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή πηγή πληροφοριών που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα, παράλληλα μπορεί να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη νέα γενιά. Για τον λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τα προστατεύσουν από πιθανά ρίσκα.

Και το κυριότερο ξεκινήστε να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά σας και γενικότερα στους εαυτούς σας αποκομμένοι από οποιαδήποτε εικονική πραγματικότητα . Κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις, χαρές και δημιουργικότητα  το πραγματικός κόσμος με περισσότερη Ζωή από τον εικονικό και άψυχο κόσμο των μέσων.  Εάν το καταλάβετε αυτό τότε δεν θα ανησυχείτε και δεν θα προβληματίζεστε για το πώς να προστατεύετε συνεχώς τα παιδιά σας από τα εικονικά τέρατα του διαδικτύου.

Να κρατάτε ασφαλής τους εαυτούς σας.!

Παπαδοπούλου Νάντια
papshj

 Ειδικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Στρατολόγησης Συμβούλων

 

Η Καλύτερη Ευκαιρία Είναι…Τώρα!

Μελετώντας ακόμα μια φορά τα φαινόμενα που εξελίσσονται και τα «σημεία των καιρών» βλέπω ξανά και ξανά πως η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η οικονομική κρίση και η αναθεώρηση αξιών μεταβάλουν συνεχώς το τοπίο γύρω μας, ο μέσος όρος ηλικίας του ανθρώπου όλο και ανεβαίνει, οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους millennials, το φαινόμενο των διαζυγίων-ειδικά σε ώριμες ηλικίες-εμφανίζεται όλο και περισσότερο, και άλλα πολλά! 

 Μελετώντας ακόμα μια φορά τα φαινόμενα που εξελίσσονται και τα «σημεία των καιρών» βλέπω ξανά και ξανά πως η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η οικονομική κρίση και η αναθεώρηση αξιών μεταβάλουν συνεχώς το τοπίο γύρω μας, ο μέσος όρος ηλικίας του ανθρώπου όλο και ανεβαίνει, οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους millennials, το φαινόμενο των διαζυγίων-ειδικά σε ώριμες ηλικίες-εμφανίζεται όλο και περισσότερο, και άλλα πολλά!  Σ’ αυτή την καινούργια κοινωνία λοιπόν, όπου οι γυναίκες μετά τα 45-50 τους από πολλούς κατά κύριο λόγο θεωρούνται «ξοφλημένες», όπου οι άντρες μετά τα 45-50 τους αν βρεθούν χωρίς απασχόληση αισθάνονται αποτυχημένοι , όπου οι νεότεροι βρίσκονται ακινητοποιημένοι ακούγοντας πώς «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο», ένοιωσα την ανάγκη να γράψω «δυο λόγια διαφορετικά», σε συνδυασμό με τις γνώσεις από τις καινούργιες μου σπουδές  και τις διαπιστώσεις από την 30ετή μελέτη της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την καριέρα μου στην έρευνα αγοράς. 

 Ως άνθρωποι, λειτουργούμε μέσα από τρεις φορείς:  νους, σώμα, ψυχή.  Και οι τρεις φορείς μας είναι αλληλένδετοι και λειτουργούν σε δυναμική αλληλεπίδραση, διαμορφώνοντας αυτό που είμαστε, κάθε στιγμή της ζωής μας.  Σε μεγάλο βαθμό και για πολλά χρόνια της ζωής μας μπορεί να πιστεύουμε πως ότι μας συμβαίνει είναι τυχαίο, και δεν εξαρτάται από εμάς, κι ακόμα πώς γύρω μας υπάρχουν συνθήκες και καταστάσεις στις οποίες είμαστε «υποχρεωμένοι έως και υπόδουλοι»!  Όμως έρχονται σήμερα οι επιστήμες πλέον να αποδεικνύουν καθημερινά πως εμείς αποφασίζουμε ποια θα είναι η ζωή μας, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, μπροστά σε κάθε επιλογή που έχουμε, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.  

 Όσο περισσότερο καλλιεργούμε την αυτογνωσία μας και διευρύνουμε την συνειδητότητά μας, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, εμείς οι ίδιοι έχουμε την επιλογή για το τι θα κάνουμε, για το ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα, είτε σε μια πρωτοβουλία που θα πάρουμε, είτε στο πώς θα αντιδράσουμε σ’ αυτά που μας φέρνει η ζωή.  Ακριβώς αυτή είναι η ευκαιρία μας, η επιλογή και η δύναμή μας! 

Σας προτείνω να το σκεφτείτε, παίρνοντας λίγο χρόνο μόνοι με τον εαυτό σας, σε μια ήσυχη στιγμή: συνειδητοποιείστε πως κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, ανοίγεται για τον καθένα από μας μια ευκαιρία:  μια ευκαιρία που μπορεί να βρίσκεται είτε σε κάτι που μας ευχαριστεί ή μας χαρίζεται,  είτε σε κάτι που μας εμποδίζει ή μας δυσκολεύει, ή ακόμα και σε ένα μεγάλο κακό νέο, όπως μια απόλυση, μια απώλεια, ένας χωρισμός. 

  Ναι, καλά ακούσατε, υπάρχει ευκαιρία και στα δυσάρεστα, ειδικά σε αυτά!  Υπάρχει γιατί μας καλεί να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στο «τώρα», και το «τώρα» είναι η μοναδική μας ευκαιρία για συνειδητή δράση.  Βλέπετε οι περισσότεροι άνθρωποι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας εστιάζοντας είτε στο παρελθόν γεμίζοντας ενοχές για τα λάθη που έχουμε κάνει, είτε εστιάζοντας στο μέλλον όπου μας κυριεύει ο φόβος του αγνώστου.  Όμως έτσι χάνουμε τη ζωή μας στο «τώρα» και την αναβάλλουμε χωρίς να υπολογίζουμε πως αυτό το λεπτό, αυτή η στιγμή είναι η ευκαιρία μας που δεν θα ξαναρθεί!

 Ακόμη, πολλοί από εμάς τείνουμε να αναβάλλουμε την χαρά και την ευτυχία μας για «όταν θα…» (σ’ αυτό μπορείτε να συμπληρώσετε ότι θέλετε για παράδειγμα «όταν θα έχω πετάξει 10 κιλά», «όταν θα έχω πάρει το πτυχίο μου», «όταν θα έχω ολοκληρώσει με το δάνειο του σπιτιού», «όταν θα έχουν παντρευτεί τα παιδιά μου» και πολλά άλλα).  Και μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά, ξέρετε τι κάνουμε;  Πάλι χάνουμε την ζωή μας στο «τώρα», αναβάλλοντας την ευτυχία και την χαρά μας για αργότερα, και ταυτόχρονα προγραμματίζουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση «μη ευτυχίας» στο τώρα.  

Ας πάρουμε λοιπόν την προσοχή μας από το παρελθόν και το μέλλον, και χωρίς ενοχές και προϋποθέσεις, ας εστιαστούμε στην κάθε μέρα, στην σημερινή μέρα, στο ΤΩΡΑ, κάνοντας ΣΗΜΕΡΑ κάτι για να καλυτερεύσουμε τον εαυτό και την ζωή μας.  Ειδικά για τις γυναίκες 45-50+ που μπορεί να διστάζουν, ή να μην τολμούν επηρεασμένες από παλιές πεποιθήσεις που ακόμα ισχύουν στην εν πολλοίς ανδροκρατούμενη Ελληνική κοινωνία:  κορίτσια, η Καλύτερη Ευκαιρία είναι…Τώρα!

Ξένια Κούρτογλου |  Founder & Managing Partner, Focus Bari
13124940 10154200211729292 364093361346464490 n


Χρήσιμες Συμβουλές …….για Χριστούγεννα με Ασφάλεια !

 

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έφτασε για όλον τον κόσμο .Υπάρχει τίποτε πιο ανακουφιστικό από το να περάσουμε τις ημέρες των γιορτών έτσι όπως τις έχουμε οργανώσει  με τους ανθρώπους που αγαπάμε ? Μα φυσικά και υπάρχει. Χριστούγεννα τυλιγμένα με Ασφάλεια ! ! !

 •  Έτσι λοιπόν σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για εσάς ,το σπίτι σας αλλά και το αυτοκίνητό σας  οι οποίες θα θωρακίσουν  την ασφάλεια σας επομένως και το χαρούμενο κλίμα  κατά την περίοδο των Γιορτών .

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του σπιτιού σας :

  • Πριν φύγετε βεβαιωθείτε πως οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι καλά ασφαλισμένα
  • Το σπίτι και το διαμέρισμά σας ενόψει απουσίας σας να μην δείχνει ερμητικά κλειστό και να αφήσετε ανοιχτά φώτα ασφάλειας πάντα
  • Εάν έχετε πράγματα ογκώδη στον κήπο μεριμνήστε για την φύλαξη τους εντός του σπιτιού καθώς αποτελούν βοήθεια για επίδοξους εγκληματίες
  • Ενεργοποιήστε σύστημα αυτόματου φωτισμού εξωτερικού χώρου και ενημερώστε δικά σας άτομα και μόνο ,για την απουσία σας ενώ ζητήστε τους να επιβλέπουν συχνά το σπίτι κατά την απουσία σας
  • Αποφύγετε ενόψει γιορτών την οποιαδήποτε κοινοποίηση τοποθεσίας σας στα social media όπως facebook ή twitter.Το μόνο που καταφέρνετε με αυτόν τον τρόπο είναι να ανακοινώνετε σε όλον τον κόσμο την απούσα παρουσία σας
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσους σας χτυπούν το κουδούνι για κάλαντα. Πριν ανοίξετε βεβαιωθείτε πως είναι όντως παιδιά να σας ευχηθούν .

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας :

  • Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μετακίνηση βεβαιωθείτε και ελέγξετε την λειτουργικότητα των συστημάτων του αμαξιού σας ( ρεζερβουαρ ,λάδια ,μπαταρία ,κατάσταση ελαστικών ,κατάσταση υαλοκαθαριστήρων )
  • Φροντίστε να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Αποφύγετε μετακινήσεις με έντονα καιρικά φαινόμενα ακόμη και εάν είναι στο πλάνο των διακοπών σας ή υποχρεώσεων σας. Η ασφάλεια σας προηγείται
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών , αντιολισθητικές αλυσίδες, νερό και σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς .Η σοκολάτα βοηθάει στην αφύπνιση του οργανισμού εάν νοιώθετε κουρασμένοι από την οδήγηση ενώ οι ξηροί καρποί σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, δίνουν ενέργεια και ανεβάζουν την θερμοκρασία του ανθρώπου σε περίπτωση που αποκλεισθείτε κάπου.
  • Σε περίπτωση βλάβης φροντίστε να έχετε προμηθευτεί Τρίγωνο ,φακό και ανακλαστικό γιλέκο και να τα έχετε μαζί σας ειδικά σε μακρινά ταξίδια ενώ εάν αποκλεισθείτε κάπου παραμείνετε στο αυτοκίνητο σας και φροντίστε να ανάβετε την μηχανή 10 λεπτά ανά ώρα.
  • Τέλος ,μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας σε κάθε μετακίνηση σας τα νομιμοποιητικά έγγραφα όπως το δίπλωμα την άδεια και το Ασφαλιστήριο σας ώστε να είστε νομότυποι σε έναν τυπικό έλεγχο και να ξεμπερδεύετε κατευθείαν. Επιπρόσθετα βεβαιωθείτε ότι στην ασφαλιστική σας κάλυψη έχετε συμπεριλάβει την υπηρεσία της οδικής βοήθειας για την περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα δυσλειτουργίας του οχήματος σας.

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του εαυτού σας :

  • Στην περίπτωση που φάτε ή πιείτε υπερβολικά ενόψει ημερών καλό θα ήταν να αποφύγετε την οδήγηση. Εάν πρέπει να μεταφερθείτε κάπου οπωσδήποτε καλέστε ταξί.
  • Εάν είστε κάπου έξω και διασκεδάζετε προσέξτε πάρα πολύ τα προσωπικά είδη σας (κινητό ,τσάντες ) μην τα αφήνετε εκτεθειμένα πάνω σε τραπεζάκια ή καρέκλες.
  • Εάν νιώσετε υπνηλία ενώ επιστρέφετε από βραδινή διασκέδαση και οδηγείτε ,παρκάρετε το αμάξι σε ασφαλές σημείο του δρόμου και κοιμηθείτε για 10 λεπτά ή φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα. Η σοκολάτα επειδή περιέχει καφεϊνη η οποία προκαλεί υπερδιέγερση στον οργανισμό και εμποδίζει από συμπτώματα νύστας και ύπνου.
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου. Είναι γνωστό πως την περίοδο των γιορτών η χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι περισσότερο αυξημένη από τις άλλες περιόδους τόσο με αποστολή μηνυμάτων όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις. Κατά την διάρκεια οδήγησης μην απαντάτε τόσο σε ευχετήρια μηνύματα όσο και σε κλήσεις . Σε περίπτωση επείγον τηλεφωνήματος σταματήστε το όχημα σε ασφαλές σημείο του δρόμου κάντε την κλήση σας και μετά ολοκληρώστε την διαδρομή σας.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών με τις συναλλαγές σας σε ATM (μηχανήματα ανάληψης χρημάτων ) και να φροντίζετε να συνοδεύεστε πάντα από κάποιον μέχρι να πραγματοποιήσετε την συναλλαγή
  • Ωστόσο σε μεγάλα πολυκαταστήματα για αγορές να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν στέκεστε στο Ταμείο προσέχοντας ιδιαίτερα τα προσωπικά σας είδη
  • Επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον χώρο που σταθμεύετε το όχημα σας . Μην παρκάρετε σε αλάνες ή σε στενά της πόλης που είναι χαμηλός ο φωτισμός. Να αφήνετε το όχημα σας σε κάποιο οργανωμένο Parking έτσι είναι πιο ασφαλές και αυτό και εσείς
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών όσο αφορά το ποσό χρημάτων που έχετε επάνω σας. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε μόνο κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές που εάν κλαπούν μπορείτε να τις ακυρώσετε. Να είστε επίσης προσεκτικοί με το πορτοφόλι σας και γενικότερα (οι κυρίες) με τις τσάντες σας ,απομακρύνεται οτιδήποτε αξίας .
  • Επίσης φροντίστε όταν κάνετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας να συνοδεύεστε από κάποιον διότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι κλοπές χριστουγεννιάτικων αγορών .

   Ευχές για Καλές Γιορτές  κ Καλά Χριστούγεννα

   Να κρατάτε ασφαλής τους εαυτούς σας.!

   Παπαδοπούλου Νάντια

   22688632 10212225744493781 405664485203159932 n

    Ειδικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Στρατολόγησης Συμβούλων

Tips 4 U

Να Γιατί το Σπίτι σας Έχει Πάντα Σκόνη

18-01-2018Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τη μια μέρα το σπίτι σας αστράφτει και την επόμενη καλύπτεται από ένα στρώμα σκόνης. Εσείς αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού την προηγούμενη μέρα το καθαρίσατε...

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη βαριά βάση στο πρόσωπο;

16-01-2018Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Στα εφηβικά μας χρόνια, από τη μία θέλουμε να βαφόμαστε, από την άλλη δε θέλουμε βαριά βάση και αναμφισβήτητα δεν την έχουμε ανάγκη.  Είναι προτιμότερο το πρόσωπό μας να είναι καθαρό...

Αυτές οι κακές συνήθειες σε παχαίνουν χωρίς καν να το καταλάβεις

20-12-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αυτόν τον καιρό παραπονιέσαι διαρκώς πως ενώ προσέχεις την διατροφή σου, ο δείκτης της ζυγαριάς  όλο και παίρνει την ανιούσα. Εντάξει τις κάνεις τις ατασθαλίες σου αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά διαφορετικό...

Γιορτινό τραπέζι: 20 Ιδέες διακόσμησης για να εντυπωσιάσετε το βράδυ του ρεβεγιόν

18-12-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το ρεβεγιόν πλησιάζει και εσείς ψάχνετε ιδέες για να διακοσμήσετε το γιορτινό τραπέζι;Μην ψάχνετε άλλο! Επειδή και εμείς κάνουμε ακριβώς το ίδιο με εσάς έχουμε ήδη ψάξει και βρει, τις ωραιότερες και...

10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για το Thanksgiving

23-11-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

ήμερα, 23 Νοεμβρίου, γιορτάζεται στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών ή όπως το λένε εκεί "Thanksgiving". Η αλήθεια είναι πως γι αυτή τη γιορτή, αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι...

Πώς θα καταλάβεις αν το αβγό είναι φρέσκο ή όχι;

22-11-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αναρωτιέσαι αν είναι φρέσκα τα αυγά σου ενώ τα έχεις καιρό στο ψυγείο; Για να δεις αν είναι μπαγιατικο ή όχι, κάνε τα παρακάτω βήματα! Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με...

6 tips για να χρησιμοποιείς σωστά το eyeliner.

10-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Eyeliner, δύσκολη υπόθεση! Όλες οι γυναίκες πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα για το eyeliner είναι σαν να πηγαίνεις σε επικίνδυνη αποστολή. Για να μην τρελαίνεσαι, θα σου πούμε παρακάτω...

Πως θα φύγει ο λεκές από make-up από τα ρούχα;

11-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

 Όσο προσεκτική και αν είσαι, καμιά φορά μπορεί να συμβεί και να λερωθείς με το make-up σου, και μετά; Πανικός! Ειδικά αν είναι το νέο σου λευκό t-shirt. Δεν χρειάζεται...

Ποιες συσκευές του σπιτιού καίνε περισσότερο ρεύμα;

07-11-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Υπάρχουν κάποιες συσκευές στο σπίτι που καίνε αρκετό ρεύμα. Κι δεν είναι λίγες οι φορές που ο λογαριασμός έρχεται κάπως μεγάλος και αναρωτιέστε γιατί. Δείτε κάποιες συσκευές που ίσως θα...

Τα 3 λάθη που κάνεις στο ντύσιμό σου και φαίνεσαι μεγαλύτερη!

18-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Οι γυναίκες δεν πρέπει να κρύβουμε την ηλικία μας! Όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με την εικόνα και με την ηλικία μας. Δεν υπάρχει όμως ούτε λόγος να φαινόμαστε και...

Έχεις πιτυρίδα; 3 τρόποι για να απαλλαγείς!

25-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Στην πραγματικότητα η πιτυρίδα είναι μια δερματική αντίδραση που έχουμε όλοι στην επιδερμίδα του κεφαλιού μας, και που προκαλεί τις γνωστές νιφάδες όπως και άλλα σημάδια σαν την ξηροδερμία και...

Πώς να Εξαφανίσετε τη Σκουριά από τα Αγαπημένα σας Ρούχα!

24-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πολλές φορές τα μεταλλικά κουμπιά πάνω στο ίδιο το ρούχο, τα σύρματα της απλώστρας, καθώς και πολυκαιρισμένα μανταλάκια, αφήνουν σκουριά στα ρούχα μας. Μην αγχώνεστε υπάρχουν λύσεις σχεδόν πάντα...

Εσείς σκεφτήκατε πως θα φτιάξετε το επόμενο μανικιούρ σας;

16-10-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Όλες οι γυναίκες μπορεί να έχουν φορτωμένο πρόγραμμα, δουλειά, τρέξιμο με τα παιδιά, αλλά πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Πάντα πρέπει να υπάρχει. Ένα σημαντικό...

Βρόμικα παπούτσια; 3 τρόποι για να τα κάνεις και πάλι σαν καινούργια!

10-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλες μας. Ειδικά τα λευκά μας sneakers καθώς είναι το είδος του παπουτσιού που φοράς όλη την ημέρα, οπότε πρέπει να φροντίζεις κιόλας να το διατηρείς...

Λεκές από λάδι; Εξαφάνισε τον με αυτόν τον τρόπο!

13-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πόσες φορές εκεί που πας να φας από τη σαλάτα έχει πάει λάδι στην μπλούζα ή στο φόρεμα σου; Μην αγχώνεστε ότι δεν θα βγει με το παρακάτω κολπάκι θα...

Το προφίλ στο instagram που πρέπει να ακολουθείς!

11-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Είναι κάποιες blogger στο instagram που πραγματικά το στιλ τους είναι τρομερά εντυπωσιακό. Όπως η Verena (@my_philocaly) με ένα κάζουαλ και σικ παράλληλα στιλ. Αν είσαι κι εσύ της ίδιας...

Πως θα καθαρίσετε ένα βρόμικο τοίχο!

05-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Συχνά ειδικά όταν έχεε παιδιά στο σπίτι υπάρχουν λεκέδες στους τοίχους. Αυτές τις φορές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικές έξυπνες συμβουλές για να μην χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες...

6 διακριτικά, μικρά τατουάζ

04-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αν  θέλεις να κάνεις κάνε, μην σκεφτείς το μέλλον. Το μελάνι είναι εθιστικό. Αν κάνεις την αρχή αποκλείεται να μείνεις μόνο σε ένα. Αν είσαι σε αυτό το κλάμπ τότε...

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με χαρτί κουζίνας

03-10-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αναμφισβήτητα το χαρτί κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα υλικά για το καθάρισμα, όμως δεν κάνει για όλες τις δουλειές. Είναι κάποια αντικείμενα μέσα στο σπίτι που δεν πρέπει...

Σου έχουμε την λύση για να μην μυρίζει το σπίτι, όταν τηγανίζεις!

22-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει και σε λίγο δεν θα έχουμε την άνεση να αφήνουμε ανοιχτά όλα τα παράθυρα ώστε να φεύγει η μυρωδιά. Ωραία τα κεφτεδάκια και τα...

Πως θα βγάλεις τον λεκέ από ποτό από τα ρούχα σου!

22-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σίγουρα κι εσύ κάποια μέρα που πήγες για ένα χαλαρό ποτάκι με τις φίλες σου. Λίγο το κέφι, λίγο η δυνατή μουσική, λίγο τα γέλια, ο χορός και τα πειράγματα...

4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να ξέρεις ότι συμβαίνουν στα εστιατόρια!

29-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Όλοι τρώμε έξω σε κάποιο εστιατόριο όμως βλέπουμε μόνο ότι θέλουν να δείχνουν! Αν το δούμε όμως από την μέσα πλευρά είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν που ίσως να μην…...

Πως θα κρατήσεις περισσότερο το manicure σου!

26-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Για μια γυναίκα είναι πολύ σημαντικό να έχει περιποιημένα άκρα γι αυτό το manicure πρέπει να είναι πάντα στην… εντέλεια! Πως όμως θα κρατήσουμε περισσότερο το χρώμα χωρίς να ξεφλουδίζει...

4 χρήσεις που μπορείς να κάνεις με την παλιά σου οδοντόβουρτσα!

25-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πρέπει να αλλάζουμε συχνά τις οδοντόβουρτσες μας. Όμως δεν πρέπει να πετάμε τις παλιές. Υπάρχουν πολλές χρήσεις που ίσως δεν είχες σκεφτή. Πλακάκια. Εκεί που δεν φτάνει το σφουγγάρι...

3 στιλιστικές συνήθειες που δεν σ αφήνουν να εξελιχθείς!

19-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Όλες μας «κολλάμε» σε στιλιστικές συνήθειες που έχουμε από παλιά και που δεν αφήνουν εμάς και το ενδυματολογικό μας ύφος, να εξελιχθούν. Πρέπει να καταρρίψουμε κάποια πράγματα που έχουμε δεδομένα...

Εσυ ξέρεις κάθε πότε πρέπει να πλένεις τις πιτζάμες σου;

19-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να γυρίζεις από την δουλειά σου κουρασμένος να βάζεις τις πιτζάμες σου και να πέφτεις για ύπνο. Αν και αυτό συμβαίνει το χειμώνα περισσότερο...

3 tips για να ντύνεσαι πάντα κομψά!

20-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Θες να είσαι πάντα καλοντυμένη; Πίστεψε με το πόσο ακριβό είναι το τι θα φορέσεις ή η ηλικία σου, δεν σε εμποδίζει από τον στόχο σου. Για να το καταφέρεις...

Κλαις κι εσύ όταν καθαρίζεις κρεμμύδια; Με αυτό το τρικ τέρμα τα δάκρυα!

18-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μόνιμο πρόβλημα. Όταν καθαρίζεις κρεμμύδια να τρέχουν ποτάμι τα δάκρυα. Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που θες να καθαρίσεις ένα-δύο κρεμμύδια, άρχισε να πιπιλάς ένα παγάκι όση ώρα κόβεις...

Δύο πολύ γρήγορες ασκήσεις για να «εξοντώσεις» την κυτταρίτιδα

14-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μπορεί γενικώς η κυτταρίτιδα να είναι ο εφιάλτης σου κάθε Μάιο και Απρίλιο, την εποχή δηλαδή που ξεκινάς να χαζεύεις μαγιό και να οργανώνεις τα πρώτα τριήμερα σε κάποιο νησί...

Πως θα οργανώσουμε τα παπούτσια μας;

14-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Δεν είναι ωραία εικόνα να μπαίνεις στο σπίτι σου και να αντικρίζεις παντού στο σαλόνι παπούτσια. Δεν θα ήταν καλύτερο να μπαίνεις στο σπίτι μετά την δουλειά και να είναι...

Ένα ποστ που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα!

13-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Κάποτε, κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τι είναι αυτό, το πρώτο πράγμα που ακούς ή διαβάζεις κάθε πρωί. Σήμερα μου έτυχε αυτό το παρακάτω. Βρέθηκε μπροστά μου ανάμεσα...

Εσείς πόσο συχνά πλένετε τα σουτιέν σας;

12-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

 Οι πολύ συχνές πλύσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέφουν τα σουτιέν μας! Ναι, ναι όλες έχουμε αρκετά, όμως είναι κάποια συγκεκριμένα που τους έχουμε… ιδιαίτερη αδυναμία καθώς τα...

Αυτό το προφίλ στο instagram πρέπει να ακολουθήσεις για να πάρεις ιδέες για το στυλ σου

08-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η μπλογκερ Camila Coelho με 6,5 εκατομμύρια followers στο instagram μοιράζει μαθήματα στυλ καθημερινά, με τις φωτογραφίες της. Μια γυναίκα που σίγουρα ξέρει πώς να δείχνει κομψή και πάντα να...

Tips για να κάνεις πιο αποδοτικό διάβασμα!

07-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το καλοκαίρι τελείωσε και είναι η περίοδος που μπαίνουμε σιγά- σιγά σε ένα πρόγραμμα πάλι. Σχολεία, σχολές, δουλειά αλλά και άλλες υποχρεώσεις  που θέλουν διάβασμα εκτός αυτών. Το μυαλό είναι...

5 tips για εξοικονόμηση χρημάτων!

05-09-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Είναι πολλές οι φορές που βρισκόμαστε στα μέσα του μήνα με το πορτοφόλι… άδειο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν για το τι λάθος κάνουμε. Σίγουρα, οι εποχές δεν είναι ίδιες και τα δεδομένα...

5 λάθη που κάνεις όταν ξυπνάς και καταστρέφουν την μέρα σου

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Σου πάει στραβά όλη η μέρα και γκρινιάζεις συνέχεια; Μάλλον κάνεις κάτι λάθος όταν ξυπνάς!

Εσείς είστε εξωστρεφής ή εσωστρεφής χαρακτήρας;

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Έχετε αναρωτηθεί σε ποιόν τύπο ανήκετε; Είστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς;

Τα πράγματα που κανένας άντρας δεν προσέχει πάνω σου

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Όσο κι αν σε πειράζει. Ή πονάει. Ή εξοργίζει. Ή απλά δεν καταλαβαίνεις.

6 χτενίσματα με πλεξούδες που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου

15-08-2017Tips for U Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Στια διακοπές μας θέλουμε να νιώθουμε άνετες αλλά και στυλάτες ταυτόχρονα! Γι΄αυτό επιλέγουμε τις πλεξούδες με το boho στυλ τους είναι οι κατάλληλες τόσο για τις διακοπές αλλά και για...

Tα λάθη που κάνεις σε σχέση με το αντηλιακό σου

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Θεωρείς πως η κρέμα BB με SPF είναι αρκετή για να σε προστατέψει από τον ήλιο;

Ποιοι κίνδυνοι απειλούν τις γυναίκες το καλοκαίρι

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Δεκάδες κίνδυνοι «καραδοκούν» να πλήξουν τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυτές αφεθούν χωρίς προφυλάξεις.

6 sex tips από δασκάλους της γιόγκα

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Φέρνοντας τη γιόγκα στην κρεβατοκάμαρα σου μπορεί να έχεις μια παθιασμένη σεξουαλική ζωή.

Οι άνθρωποι που ομορφαίνουν τα ταξίδια μας

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Πάντα θα θυμόμαστε τα ταξίδια μας, τις φορές εκείνες που διασχίσαμε θάλασσες και στεριές είτε κάνοντας ένα ταξίδι αναψυχής είτε τακτοποιώντας υποχρεώσεις.

Tα must have των διακοπών για να είσαι μια ξένοιαστη traveler

06-07-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Ετοιμάζεσαι να φύγεις για τις διακοπές σου ή το weekend για μια κοντινή απόδραση και πάντα αγχώνεσαι για το τι θα πρέπει να πάρεις μαζί σου προκειμένου να νιώθεις ότι...

Οι κινήσεις που προδίδουν έναν ψεύτη

09-06-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Τα ψέματα μικρά ή μεγάλα μπορεί να κρύβουν μέσα τους ανασφάλεια, φόβο, δισταγμό και στη χειρότερη περίπτωση δόλο.

6 λάθη που καταστρέφουν το δέρμα σου κατά τη διάρκεια του ύπνου

12-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Το δέρμα μας όταν κοιμόμαστε αναζωογονείται και αναπλάθεται. Ας το εκμεταλλευτούμε....Σωστά.

Αυτοί είναι οι 10 super λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!

28-01-2016Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…

Λάδι καρύδας! Σύμμαχος στην ομορφιά από την κορυφή έως τα νύχια!

29-01-2016Tips for U Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα, ένα συστατικό ομορφιάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους.

Το τρικ των 0€ για να περπατάς πάνω σε τακούνια χωρίς να νιώθεις πόνο

21-01-2016Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να περάσετε τη ζωή σας με μπαλαρίνες, υπάρχει ένα απλό τέχνασμα που θα κάνει την καθημερινότητα πάνω σε γόβες στιλέτο πιο υποφερτή

4 τρόποι για να ξεκινήσετε δίαιτα όταν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά

19-01-2016Tips for U Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Όσο πιο απότομο φαίνεται το βουνό, τόσο πιο δύσκολο είναι το πρώτο βήμα.

10 χρήσιμα tips για την κουζίνα!

18-11-2015Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

  Πώς να μην μαυρίζουν οι μπανάνες αλλά και πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα αυγά; Το κέικ κάποιων ημερών μπορεί να γίνει πάλι φρέσκο; Σε αυτές τις απλές ερωτήσεις...

Τα 10 Tips στην κουζίνα που κάθε νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

18-11-2015Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

  Αυτά είναι τα κόλπα που κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει στην κουζίνα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση από όλα...

Πώς να αποκτήσετε λευκά δόντια με σπιτικές συνταγές

18-11-2015Tips for U Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

  Αν δε διαθέτετε χρήματα για λεύκανση στον οδοντίατρο, σας βρήκαμε μερικές συνταγές που φίλοι μας, μας έχουν εκμυστηρευτεί ότι πιάνουν. Πάμε να δούμε πως μπορούμε εύκολα και οικονομικά να...

Γιατί είναι πιο εύκολο να λύνουμε τα προβλήματα των άλλων;

27-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Μπορεί να σας ακουστεί περίεργο όμως είμαστε πρώτοι στο να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα των φίλων μας ή να ασκούμε κριτική.

8 ατάκες για να σου θυμίσουν πόσο δυνατή είσαι

14-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Όταν έχεις μια δύσκολη μέρα, χρειάζεσαι λίγη θετική ενέργεια για να τα βγάλεις πέρα.

Να γιατί νιώθεις διαρκώς κουρασμένη

13-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Η συνεχόμενη κούραση που νιώθεις έχει πολύ συγκεκριμένες αιτίες.

Πώς μια αρνητική αλλαγή μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου

16-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

«Η πρόοδος είναι αδύνατη χωρίς αλλαγή, και εκείνοι που δεν μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά τους δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.» George Bernard Shaw

Η αξία της αυτοεκτίμησης

18-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Η υψηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί ένα βασικό «συστατικό» για μια επιτυχημένη ζωή.

6 λόγοι για να κοιμάστε γυμνές

02-06-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Γδυθείτε, πέστε στο κρεβάτι και αγκαλιάστε τα σεντόνια.

Γιατί έχω μαύρους κύκλους και πώς θα τους «ξεφορτωθώ»;

16-06-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Είναι απ’ τα πιο συνηθισμένα «μελανά» σημεία στην εμφάνισή μας και, σίγουρα, απ’ τα πιο επίμονα.

Αποδεσμευτείτε από τις κακές σας συνήθειες με 5 τρόπους

02-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Όπως πολύ σωστά είπε ο Αριστοτέλης, «Είμαστε αυτό που κάνουμε επαναλαμβανόμενα». Κάποιες συμπεριφορές ενσωματώνονται αυτόματα στην ζωή μας όταν τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά.

Ξέμεινες από μαντηλάκια ντεμακιγιάζ; Φτιάξ' τα μόνη σου!

09-02-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ξεβαφτείς και να μην έχεις ούτε κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ ούτε μαντηλάκια;

Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για το πώς να κόψεις τα μαλλιά σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

26-01-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Είσαι τόσο παρορμητική που μόλις δεις ένα ωραίο χτένισμα ή κούρεμα στην αγαπημένη σου celebrity, τρέχεις στον κομμωτή με τη φωτογραφία της, για να το αντιγράψεις;

Παιδί και τηλεόραση: 20 δραστηριότητες για να την κλείσει

21-01-2016Tips for U Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Το παιδί σας στρογγυλοκάθεται με τις ώρες στον καναπέ και βλέπει αποχαυνωμένο τηλεόραση;

Φριζαρισμένα μαλλιά; Σου έχουμε τις τέλειες λύσεις!

21-02-2016Tips for U Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γυναικών που, που μόλις ξυπνούν το πρωί, βλέπουν τη ζούγκλα να κάνει πάρτι στο κεφάλι τους;

Σε ποια σημεία πρέπει να φοράτε άρωμα;

06-02-2016Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

Όποιο κι αν είναι το άρωμα σας ο τελικός σας στόχος, είναι το άρωμα σας να διαρκέσει όλη μέρα.

6 βραδινά τρικ για να ξυπνάς χαρούμενη!

12-12-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Μπορεί το καλό σεξ να σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να το πετύχεις, ακόμα κι αν είσαι single! Μια μικρή βραδινή ιεροτελεστία...

Γιατί «χαλάει» μια φιλιά;

24-06-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Ο Doug Larson είχε πει « Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου».

Μερικές συμβουλές για να επιτύχουμε τους στόχους μας

07-07-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Πολλές φορές τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας φαντάζουν πολύ μακρινά.

Εναλλακτικές ιδέες για το αγαπημένο ponytail

24-03-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Το ponytail ή αλλιώς αλογοουρά είναι ίσως το πιο συχνό hairstyle που μπορεί να κάνει μία γυναίκα.

7 πράγματα που πρέπει πάντα να κρατάτε μυστικά

16-03-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας.

Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ; Εδώ θα βρεις όσα επιβάλλεται να γνωρίζεις για το στέγνωμα με πιστολάκι

19-02-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Τώρα που είναι χειμώνας δεν μπορείς να βγαίνεις από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά. Και καλά κάνεις γιατί δεν πρέπει να κρυώσεις.

26 συμβουλές για να ζήσετε τη ζωή σας όσο καλύτερα γίνεται

28-04-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 26 απλές συμβουλές. Ίσως να μην συμφωνείτε με όλες αλλά υπάρχουν πολλές που θα σας δώσουν τροφή για να σκεφτείτε και το κυριότερο όλων...

Διορθώνεις τα λάθη των άλλων; Δες τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου

09-05-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δείχνει ότι η τάση κάποιου να διορθώνει τα τυπογραφικά λάθη των γύρω του συνδέεται ενδεχομένως με κακή σχέση μαζί τους.

20 έξυπνα κόλπα για να δείχνεις πιο όμορφη από ποτέ

07-05-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ομορφιάς που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα.

Γιατί η ζωή δοκιμάζει σκληρά τους καλούς ανθρώπους;

12-05-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Η ζωή τεστάρει τους ανθρώπους κάθε μέρα. Και για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ο καθένας περνάει μια διαφορετική δοκιμασία.

Τα 9 χαρακτηριστικά των πολύ ευαίσθητων ανθρώπων

06-05-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Μπορεί να τα είχαμε παρατηρήσει στον εαυτό μας ή τους γύρω μας, αλλά να μην είχαμε καταλάβει ακριβώς τι σημαίνουν. Τώρα, μια ειδικός μάς δίνει την απάντηση.

Κάνε αυτά τα πράγματα, αν θέλεις να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένη

13-10-2016Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Η επιτυχία δεν φέρνει πάντα και την ευτυχία, για αυτό αν έχεις «χτίσει» όλη την καθημερινότητά σου γύρω από τη δουλειά σου, τότε ίσως πρέπει να αλλάξεις τακτική.

5 τρόποι για άμεση ανακούφιση από το στρες

09-06-2017Tips for U Woman In Love - avatar Woman In Love

Υπάρχουν τρόποι να κάνεις την καθημερινότητά σου λιγότερο αγχωτική.

Το ξέρατε; Ο φυσικός τρόπος για να φουσκώσετε τα χείλη σας χωρίς επεμβάσεις και υαλουρονικό!

23-02-2016Tips for U Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

Το μυστικό για sexy, σαρκώδη χείλη… βρίσκεται στην κανέλλα!